Deittiopas

Deittipalveluiden suosio on kasvanut huimaa vauhtia ja yksi suurimmista syistä tähän on ihmisten entistä kiireisempi elämäntyyli. Enää monilla ei ole aikaa samalla tavalla seuralaisen etsimiseen, jonka seurauksena yksinäisyys on ihan todellinen ongelma nyky-yhteiskunnassamme. Vaikka baareistakaan seuran etsiminen ei ole jäänyt ihmisiltä kokonaan pois, niin deittipalvelut ovat silti useille ihmisille huomattavasti parempi ja helpompi vaihtoehto.

Deittipalveluiden kautta on mahdollista löytää myös ihan oikeasti se sielunkumppani ja kyse ei ole pelkästään seksin etsimisestä. Tämä ilmiö on huomattu kirkonkin puolella, sillä yhä useampi rakkaustarina alkaakin nykyisin deittisivuston kautta.

Myös YLE julkaisi hiljattain hyvän artikkelin, jossa tuodaan ilmi sitä, että ”nettideittailija ei ole enää loisteputken valossa dataava kummajainen”. Deittipalveluita siis käyttävät nykyisin ihan kaikenlaiset ihmiset eikä kyse ole siitä, että sinne liittyvällä olisi huono itsetunto tai etteikö hän löytäisi seuraa muualta. Deittipalvelut ovat siis todellakin osa modernia seuranhakua.

1. Eri deittipalvelut ja sopivan sivuston valitseminen

Kun olet tehnyt jämäkän päätöksen deittailun aloittamisesta netissä, seuraava vaihe olisikin sitten oikean palvelun valinta. Nykyisellään eri deittipalveluita on tarjolla hyvin paljon ja kaikki sivustot eivät todellakaan ole samanlaisia. Tästä syystä valintaa kannattakin käyttää hieman ajatusta, jotta et joudu pettymään karvaasti.

Ennen sopivan deittisivuston valintaa pitäisikin ensin ymmärtää niiden erot:

A) Deittipalvelut vakavan parisuhteen etsimiseen

Nämä sivustot ovat ns. ”normaaleita deittipalveluita”, eli sinne rekisteröityvät ihmiset ovat ihan oikeasti etsimässä sitä sielunkumppania. Nämä palvelut tunnistat usein siitä, että profiilikuvat ovat asiallisia, sivusto on lähes poikkeuksetta maksullinen (laadun takaamiseksi) ja keskustelu palvelussa on muutenkin hyvin normaalia. Tämän hetken parhaita suomalaisia palveluita parisuhteen etsimiseen ovat E kontakti ja Seuraajokaiselle -sivustot. Myös Eliittikumppani on hyvä sivustot, jos vaadit tulevalta kumppaniltasi esimerkiksi hyvää ammattia, vakavaraisuutta ja niin edelleen.

B) Deittipalvelut seksin hakemiseen

Siinä missä sielunkumppanin etsiminen on siirtynyt verkkoon, yhtä paljon (tai jopa enemmän) nykyisin etsitään seksiä netistä. Nykyisin on hyvin tyypillistä, että erityisesti nuoremmat 20-30 –vuotiaat etsivät seksiä suoraan deittisivuston kautta. Olitpa sitten etsimässä seksitreffejä tai välttelemässä näitä hakijoita, niin deittipalvelun valinnassa on hyvä olla tarkkana. Suosituimmat ja parhaimmat deittisivut seksin etsimiseen ovat SexPartner, Hotdates18 ja Victoria Milan. Näistä palveluista kaikki ovat erikoistuneet puhtaasti siihen ja sinne rekisteröityvä voi odottaa näkevänsä rivoja kuvia ja saavansa hyvinkin suorasukaisia ehdotuksia petipuuhiin ryhtymisestä.

C) Deittipalvelut vanhuksille ja iäkkäille ihmisille

Kuten mainittua, niin deittipalvelut eivät ole tarkoitettu yksinomaa nuorekkaille ja kehityksen kärjessä kulkeville. Päinvastoin, nettideittailu on kasvattanut runsaasti suosiotaan vanhemmankin väestön keskuudessa, joka on mielestäni erittäin hyvä asia. Suomessa yksinäisyydestä ovat kärsineet liian pitkään yli 50-vuotiaat ihmiset, joilla uuden seuralaisen löytäminen ei välttämättä ole enää yhtä helppoa. Syynä tähän usein on esimerkiksi se, että ystäväkontaktit ovat saattaneet jäädä vähemmälle entisen avioliiton aikana ja eron tai kumppanin poismenon myötä uusia kuvioita on taas alettava rakentamaan. Suomen ylivoimaisesti paras deittisivusto iäkkäille ihmisille on 50plusmatch, jonka käyttäjäkunta on nykyisin hyvinkin kattava.

D) Deittipalvelut flirttailuun

Edellän listattujen esimerkkien lisäksi nykyisin on paljon deittipalveluita, jotka eivät oikein sovi mihinkään kategoriaan. Kutsuttakoon näitä nyt sitten vaikka flirttailusovelluksiksi. Hyviä esimerkkejä näistä ovat muun muassa Tinder ja Skout, jotka perustuvat ns. ”hot-or-not” –ideaan. Näissä käyttäjä voi siis selata muiden profiileja esimerkiksi alueen perusteella ja klikata sen jälkeen ”tykkään” tai ”en tykkää”. Jos kumpikin osapuoli ”tykkää” toisistaan, keskustelu on helppo aloittaa sen jälkeen. Näistä palveluista etsitään oikeastaan vähän kaikenlaista seuraa, joka onkin samalla ehkä suurin syy, miksi moni luottaa maksullisiin palveluihin etsiessään seuraa tosissaan. Ilmaisissa sovelluksissa roikkuvat eivät kovinkaan usein ole täysin tosissaan seuranhakunsa kanssa.

2. Tilin luominen ja maksullisen jäsenyyden tilaaminen

Kun olet löytänyt itsellesi sopivimman palvelun, niin seuraavaksi edessä on tosiaankin sinne rekisteröinti ja käyttäjäprofiilin luominen.

Rekisteröintivaiheessa on hyvä tarkastella eri paketteja huolella ennen ostosta. Kuten ehkä jo saatat tietääkin, niin käytännössä kaikki hyvät deittipalvelut ovat maksullisia. Tarjolla on myös joitakin ilmaisia vaihtoehtoja, mutta niitä kokeilevat joutuvat usein pettymään karvaasti. Ilmaisissa palveluissa suuri osa käyttäjäprofiilissa ovat väärennettyjä ja oikeidenkin hakijoiden intressit eivät yleensä ole kovin hyvät. Tästä syystä suosittelemme luottamaan ainoastaan maksullisiin ja turvallisiin vaihtoehtoihin.

Usein eri deittipalveluissa on jaoteltu jäsenyystasot muutamaan eri portaaseen:

  • Ilmainen rekisteröityminen
  • Hopea-taso
  • Kulta-/premium-taso

 

Lähestulkoon kaikki nettideittipalvelut tarjoavat ilmaisen rekisteröitymisen, jonka ei kuitenkaan kannata antaa hämätä. Pian tulet huomaamaan, että esimerkiksi viestien lähettäminen on maksullista tai vastaavasti et voi välttämättä lukea saamiasi viestejä ilman maksullista jäsenyyttä.

Hopea (edullisin jäsenyystaso) ja premium-jäsenyyden usein erottaa lähinnä se, että maksaessasi enemmän, ilmoitustasi näytetään korkeammalla hakutuloksissa tai sitä saatetaan jopa ehdottaa suoraan kriteerisi täyttäville henkilöille. Useimmiten edullisin jäsenyys on kuitenkin täysin riittävä ja sillä kannattaakin aloittaa. Jos myöhemmin haluat kokeilla kalliimpaa vaihtoehtoa, siihen vaihtaminen onnistuu varmasti.

3. Deittiprofiilin luonti

Nettideittailussa hyvän seuranhakuilmoituksen tekeminen ratkaisee pitkälti onnistumisesi. Ei ole merkitystä olitko etsimässä seksitrefejä, tulevaa aviovaimoa, vanhempaa seuraa tai vain flirttailemassa. Jos haluat yhteydenottoja, profiilin on oltava kunnossa. Amerikkalainen Zoosk on muun muassa tehnyt kattavia tutkimuksia (englanninkielinen), jossa selvitettiin eniten yhteydenottoja keräävien profiilien salat. Tähän olemme koonneet parhaimmat vinkit datan pohjalta.

A) Ota edustava profiilikuva

Kun etsit seuraa vakavissasi, deittiprofiili täytyy olla hiottu viimeisenpäälle. Jos profiilistasi puuttuu oleellisia tietoja, kuten vaikkapa profiilikuva, et tule saamaan yhteydenottoja läheskään yhtä paljoa.

On todistettu, että naisia kiinnostaa keskimäärin enemmän ulkona otetut kokovartalo profiilikuvat. Nämä kuvat keräävät noin 25% enemmän yhteydenottoja kuin sisätiloissa otetut selfiet. Vastaavasti miehiä kiinnostaa enemmänkin naisten selfiet ja ulkokuvat saavat jopa 40% vähemmän yhteydenottoja. Eli, jos olet mies, anna ystäväsi ottaa profiilikuvasi esimerkiksi puistossa, kauppakeskuksessa tai jossakin muualla. Jos olet nainen, ota itsestäsi edustava selfie vaikkapa kotisohvalla.

Huomioitavaa on sekin, että molempien sukupuolten kohdalla kokovartalokuvat saavat jopa 200% enemmän huomiota deittipalveluissa. Vastaavasti profiilikuvat, joissa on enemmän kuin yksi henkilö tai kotieläimiä, kiinnostavat huomattavasti vähemmän.

B) Kirjoita hyvä kuvaus itsestäsi

Deittipalvelut mahdollistavat profiilikuvauksen kirjoittamisen, sivuston luonteesta riippumatta. Tätä mahdollisuutta ei ikinä kannata jättää käyttämättä. Hyvä kuvaus voi kasvattaa yhteydenottojen määrää lähes yhtä paljon kuin hyvä profiilikuva.

Kuvaukseen ei ikävä kyllä ole myöskään mitään yhtä ainutta toimivaa kaavaa. Kuitenkin voidaan sanoa, että siinä kannattaa panostaa omaperäisyyteen ja välttää perusasioiden toistoa, joita voit olettaa kaikkien muidenkin kirjoittavan. Ole siis omaperäinen!

Zooskin tekemästä tutkimuksesta voidaan kuitenkin nostaa esiin se, että erityisesti miehissä arvostetaan rehellisyyttä. Miesten kannattaakin mainita esimerkiksi mahdollisista lapsista ja erosta, sillä tämän kaltaiset profiilit keräävät jopa 50% enemmän positiivista huomiota. Vastaavasti naiset, jotka ilmoittavat profiilikuvauksessa lapsista tai entisestä avioliitosta, saavat usein hieman vähemmän yhteydenottoja.

Molemmilla sukupuolilla pätee kuitenkin se, että positiivisuus kannattaa. Ihmiset, jotka kertovat kuvauksessaan esimerkiksi harrastuksistaan, hyvästä terveydentilastaan ja niin edelleen, saavat enemmän viestejä. Toisaalta henkilöt, jotka puhuvat muun muassa yksinäisyydestä ovat huomattavasti vähemmän mielenkiintoisia.

C) Täytä kaikki mahdolliset kohdat

Tämä sääntö toimii mielestäni hyvin ihan kaikkien lomakkeiden kanssa. Jos siinä on kohta, minkä voit täyttää, niin täytä se silloin. Useat deittipalvelut toimivat erilaisten algoritmien perusteella, jotka saattavat yhdistää eri profiileita vaikkapa samojen intressien perusteella. Jos olet jättänyt paljon tyhjiä kohtia, palvelun saattaa olla huomattavasti vaikeampaa löytää sielunkumppanisi.

4. Yhteydenottaminen ja viestittely

Kun kaikki edellä mainitut kohdat on hoidossa, niin on aika olla oma-aloitteinen. Vaikka olisit tehnyt kuinka hyvän profiilin ja ottanut maailman parhaan profiilikuvan sekä maksanut itsesi kipeäksi parhaimmasta premium-jäsenyydestä, sinun on silti otettava aktiivisesti yhteyttä kiinnostaviin henkilöihin. Aktiivisuudella moninkertaistat mahdollisuutesi onnistua.

Hieman deittipalvelun luonteesta riippuen, oikealla viestittelytavalla on merkitystä. Jos olet etsimässä sielunkumppania, niin panosta ensivaikutelman luontiin chat-keskusteluissa. Jos taas etsit seksiä, usein kannattaa mennä suoraan asiaan. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että naisia kiinnostaa erityisesti rehellisyys miehessä ja rehellisillä yhteydenotoilla lähestyvät miehet saavatkin usein huomattavasti enemmän vastauksia. Vastaavasti miehet arvostavat naisissa suorasukaisuutta. Eli, jos olet nainen ja haluat vastauksia, niin mene suoraan asiaan ja ehdota esimerkiksi illallista tai yhteisiä drinksuja.

Tutkimusten mukaan kirjoitusvirheet vähentävät vastauksien määrää jopa 13% molempien sukupuolten kohdalla.

5. Deittailusta tapaamiseen

Jos olet sisäistänyt nämä ohjeet ja valinnut suositellun deittipalvelun tältä sivustolta, niin tulet löytämään seuraa netistä hyvin todennäköisesti.

Kuitenkin seuraava askel onkin sitten treffit ja nekin pitäisi hoitaa kunnialla kotiin. Ensimmäiset treffit deittipalvelun kautta löydetyn ihastuksen kanssa on aina jännittävä hetki ihan kaiken ikäisille ja kenelle tahansa. On hyvä muistaa, että kumppanisi jännittää aivan yhtä paljon kuin sinäkin ja erityisesti miesten täytyy ymmärtää tämä.

Ensimmäinen tapaaminen kannattaa aina sopia turvalliselle ja tarpeeksi julkiselle paikalle! Muista, että vaikka olisit valinnut kuinka hyvä deittipalvelun tahansa, netissä tapaamien ihmiset aikeista et voi olla ikinä täysin varma. Vastaavasti, treffikumppanisi saattaa arvostaa turvallisuutta, vaikka se ei juuri sinua varsinaisesti huolettaisi.

Ensimmäisillä treffeillä ei kannata myöskään alkaa piikittelemään toista liian hankalilla kysymyksillä tai kertoa itsestään liian syvällisiä juttuja, vaan keskustelu on hyvä pitää rentona ja mahdollisimman ”helppona”. Alkuun kumppanilta kannattaa kysellä jopa hieman itsestään selviä kysymyksiä, jotta molemmat pääsevät keskustelun rytmiin ja saadaan sellainen mukava ”flow”.

Kiusallinen hiljaisuus on kuitenkin kaikista pahinta ensitreffeillä ja sen takia monet treffit jäävätkin ensimmäiseksi ja viimeiseksi tapaamiseksi.

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää keskustelua yllä vaikka järkevää sanottavaa ei juuri tulisikaan mieleen:

Matkailu – Kaikki rakastavat matkailua ja kaikilla on jotakin kerrottavaa reissuistaan. Jos kumppanisi ei ole matkaillut juurikaan, niin häntä saattaa silti kiinnostaa sinun kokemuksesi. Vastaavasti, voitte miettiä kohteita tai reissuja, mitä molemmat haluaisitte tulevaisuudessa tehdä.

Ruoka – Kaikki syövät ruokaa, joten siitä riittää aina puhuttavaa. Mistä ruoasta kumppanisi pitää? Onko hänellä allergioita? Lempiravintolat ja niin edelleen.

Kirjat ja elokuvat – Mitä elokuvia olet katsonut viimeksi? Mikä on paras elokuva ikinä? Luetko paljon kirjoja? Näistä aiheista riittää puhuttavaa usein vaikka päiviksi.

Unelmat ja tavoitteet – Tämä on oma lempiaiheeni ja arvostan myös kumppaneissani kunnianhimoa. Kerro, mitä sinä aiot tehdä ja kysele treffikumppanisi unelmista. Vaikka omista aikomuksista on hyvä puhua, varo silti liikaa oman itsensä korostamista. Pyri saamaan treffikumppanilta vastauksia ja näytä, että olet kiinnostunut hänen unelmistaan.

1.
Eliittikumppani

Varakkaille ja menestyneille

Kontaktitakuu
Löydä elämäsi rakkaus
n. 100 000 käyttäjää Suomessa

2.
E-kontakti

Suomen suosituin deittisivusto

Vakavan parisuhteen etsintään
Tuttu ja turvallinen valinta
Yli 350 000 jäsentä

3.
Match.com

Maailman tunnetuin deittisivu

Soveltuu kaiken ikäisille
Naisia n. 50% rekisteröityneistä
Yli 50 000 käyttäjää Suomessa

4.
Milf-area

Löydä rivoa seuraa varttuneista naisista

10 000 aktiivista jäsentä Suomessa
Soveltuu seksikumppanin etsintään
Suunnattu nuorille miehille & kotiäideille

5.
Happy Pancake

100% ilmainen treffisivusto

Aidosti ilmainen sivusto
Myös Android ja iOS -sovellukset
Yli 700 000 jäsentä Pohjoismaissa