Tinder

Tinder on tällä hetkellä Suomen suosituin deittisovellus. Palvelu perustettiin vuonna 2012 ja se on ladattavissa Android ja iOS -käyttöjärjestelmän laitteille. Sovelluksella on arviolta yli 50 miljoonaa käyttäjää ja aktiivisesti palvelua käyttää 10 miljoonaa ihmistä joka päivä. Suomessa sovelluksen aktiivisia käyttäjiä on tällä hetkellä 100 – 200 tuhatta.

Yleistä

  • Noin 50 miljoonaa jäsentä
  • Suomessa noin 100 000 – 200 000
  • Ilmainen perusjäsenyys
  • Maksullinen Tinder Plus

Miten Tinder toimii?

Tinder sovellus hyödyntää paikkatietoja GPS:n avulla. Käyttäjäprofiili luodaan Facebook tietojen perusteella, josta profiiliin tulevat etunimi, ikä sekä käyttäjän valitsemat profiilikuvat. Facebook tili on sovelluksen kannalta oleellinen, sillä Tinder ei toimi ilman Facebookia.

Profiilin luomisen jälkeen Tinder etsii potentiaalisia kumppaneita lähistöltä, käyttäjän asettamien hakuehtojen perusteella (etäisyys, ikä).

Parin etsiminen tapahtuu yksinkertaisesti käyttäjän lataamien valokuvien ja käyttäjän kirjoittaman Tinder profiili kuvauksen perusteella. Käyttäjä pyyhkäisee vasemmalle mikäli profiili ei miellytä, tai oikealle mikäli profiili miellyttää. Tykkäykset ja hylkäykset eivät näy muille käyttäjille, paitsi silloin, kun molemmat käyttäjät pitävät toisistaan, jolloin heistä muodostuu pari. Pariutumisen jälkeen voi aloittaa keskustelun ja Tinder deittailun.

Sovelluksessa on myös maksullinen Tinder Plus ominaisuus, jolla saa rajoittamattoman määrän tykkäyksiä. Plussalla pääsee etsimään seuraa ympäri maailmaa, sillä voi buustata omaa näkyvyyttään, nähdä ketkä ovat tykänneet, ja sen avulla voi myös pyyhkäistä uudelleen. Plus ominaisuus antaa myös 5 supertykkäystä, jolla osuman saa kolme kertaa todennäköisemmin.

Tinderissä on joitakin hyviä puolia

Tinder rekisteröityminen onnistuu nopeasti Facebookin välityksellä ja sen saa otettua käyttöön muutamassa sekunnissa.

Sovellus on ilmainen, eivätkä maksulliset lisäpalvelut ole sovelluksen käytön tai keskustelun kannalta välttämättömiä, niin kuin monella muulla deittisovelluksella.

Tinderin kautta on suhteellisen helppo löytää deittiseuraa tai ihan yhden yön juttuja. Sovellus on myös ihan hauska tapa kuluttaa aikaa ja keskustella tuntemattomien ihmisten kanssa.

Miksi Tinder ei ole läheskään aina paras vaihtoehto?

Sovelluksen käyttäjät keskittyvät ainoastaan henkilön ulkonäköön ja kyselyiden mukaan n. 90% naisista pyyhkäisee oikealle ainoastaan, jos he pitävät miestä tarpeeksi komeana. Miehillä vastaava luku on puolestaan n. 70%. Tinder ei näiden lukujen varjossa siis ole se ihanteellinen deittisovellus kumppanin etsimiseen, sillä ulkonäkö ratkaisee Tinder deittailussa kaikista eniten.

Jotkin miehet ja naiset käyttävät sovellusta ainoastaan itsetunnon pönkittämiseen, keräilemällä pareja itselleen. Itsetunto kohoaa, mitä enemmän pareja saa, eikä näillä henkilöillä ole aikomustakaan aloittaa keskustelua saamiensa parien kanssa.

Ulkonäkökeskeisenä sovelluksena Tinder on äärimäisen huono väline samanhenkisen henkilön etsimiseen ja syvällisten keskustelujen aloittamiseen.

Koska sovellus edellyttää ainoastaan Facebook tiliä, niin sieltä löytyy myös paljon valeprofiileita. Monet näistä valeprofiilien käyttäjistä yrittävät huijata ihmisiä jollakin tapaa.
Facebook tilin kautta profiilin luominen tuo mukanaan myös muita ongelmia. Suomi on pieni maa, joten muiden ihmisten on suhteellisen helppo stalkata käyttäjä sosiaalisesta mediasta pelkän etunimen ja asuinpaikan perusteella. Tämä on aiheuttanut ahdistelutapauksia ympäri maailmaa.

Sovellukseen on liitetty myös eniten väkivalta- sekä seksuaalirikoksia, muihin deittisovelluksiin ja deittipalveluihin verrattuna. Esimerkiksi vuonna 2015 Iso-Britanniassa tilastoitiin 400 rikosta, joihin liittyi Tinder-applikaatio.

Kannattaako Tinderiä käyttää deittailuun?

Tinder on hauska, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea ilmainen deittiapplikaatio, jota kannattaa käyttää apuna deittiseuran etsinnässä. Vakavamman suhteen etsimiseen Tinder sovellus ei ole se paras vaihtoehto, mutta sen kautta voi löytää seuraa lyhytaikaiseen hauskanpitoon. Vakavamman parisuhteen etsijöiden kannattaa käyttää mieluummin esimerkiksi E-kontaktia tai Badoota, josta myös löytyy älypuhelinsovellus.

tinder - logo

Yli 100 000 käyttäjää Suomessa

Kokeile