Match.com

Match.com on maailman suurin deittipalvelu, jolla on toimintaa 25 maassa. Palvelu perustettiin Yhdysvalloissa jo vuonna 1995 ja Pohjoismaissa Match.com on toiminut vuodesta 2002 lähtien. Pohjoismaiden toiminnasta vastaa Tukholmassa sijaitseva Match.com Nordic AB.

Maailmanlaajuisesti sivustolla on käyttäjiä lähes 60 miljoonaa ja määrä kasvaa joka kuukausi. Suomessa käyttäjämääristä ei ole saatavilla tarkkaa dataa, mutta aktiivisia sivuston käyttäjiä on kuukausittain noin 50 000.

Jäsenmäärät:

  • Yli 50 000
  • Naisia 49%
  • Miehiä 51%

Jäsenyys:

  • 1kk 39.99€
  • 3kk 59.97€
  • 6kk 89.94€

Match.com deittisivusto

Yhtenä maailman suurimpana deittisivustona, Match.com keskittyy kaikkiin mahdollisiin yleisöihin ja ikäryhmiin. 25% Match.comin käyttäjistä on alle 30 vuotiaita, 48,6% on 30-49 vuotiaita ja 26.5% käyttäjistä on yli 50 vuotiaita.

Viime vuosina käyttäjämäärät ovat kasvaneet etenkin yli 50 vuotiaiden kohdalla. Ikäjakauman puolesta tämä deittipalvelu sopii siis jokaiselle ikäryhmälle.

Match.comilta saadun datan mukaan 74% käyttäjistä on myös korkeakoulututkinto tai yliopistotutkinto, joten sitä käyttävät henkilöt, joiden koulutus ja elämäntilanne on hyvällä mallilla. Tästä syystä tämä deittisivusto sopiikin niille, jotka ovat etsimässä elämänkumppania tositarkoituksella.

Kuinka Match.com deittipalvelu toimii?

Match.com -deittipalvelu antaa käyttäjälle mahdollisuuden vaikuttaa siihen, kuka voi ottaa yhteyttä. Yhteydenottosuodattimen avulla voi määritellä itselleen neljä erilaista kriteeriä, jotka muiden jäsenten on täytettävä, ennen kuin he voivat lähettää viestejä.

Kumppania voi etsiä myös eri hakukriteerien perusteella. Hakukriteereistä voi valita muun muassa iän, koulutuksen, juomistavat, ruumiinrakenteen, uskonnon, jne, jonka jälkeen hakutulos näyttää ainoastaan hakijan kriteereihin soveltuvia henkilöitä.

Hakukriteerit kannattaa valita huolellisesti, sillä mitä tarkemmin kriteerit määritellään, niin sitä parempia deittikumppaneita sivusto tarjoaa.

Sivustolla on myös erilaisia ominaisuuksia, joista yksi on Shuffle toiminto. Tämä toiminto näyttää satunnaisia profiileja, joista on sitten valittava, onko henkilöstä kiinnostunut vai ei. Kun molemmat painavat kyllä, profiiliin tulee maininta ”Pidätte toisistanne”. Shuffle toimii siis samalla tavalla, kuin suosittu deittiapplikaatio Tinder.

Match.com Suomi – Yksityisyys ja turvallisuus

Match.com suojaa jäseniensä yksityisyyttä eivätkä profiilit näy, kuin rekisteröityneille käyttäjille. Muiden käyttäjien kuvia ei myöskään näe, ellei itse ole lisännyt käyttäjäprofiiliinsa kuvaa.

Match.com asiakaspalvelu tarkistaa myös kaikki profiilitekstit ja kuvat ennen niiden julkaisemista, jotta palvelun laatu pysyy korkeana.

Yksityisyyden puolesta palvelu on alan parhaimmistoa ja käytössä on erittäin tiukat yksityisyydensuojakäytännöt. Käyttäjien tietoja ei koskaan luovuteta muille käyttäjille ja kaikki viestintä tapahtuu täysin nimettömästi.

Match.com hinta ja maksutavat

Treffisivustolle kirjautuminen on maksutonta, mutta sen jälkeen eri ominaisuuksista joutuu valitettavasti maksamaan. Match.com hinta kuuluu treffisivustojen keskikastiin ja hinta riippuu tietenkin siitä, kuinka pitkään sopimukseen sitoutuu. Tällä hetkellä yhden kuukauden mittainen sopimusjakso maksaa 39.99€, 3 kuukautta 59.95€ ja kuusi kuukautta 89.94€.

Hintaan saa siis alennusta mitä pidemmän sopimuskauden valitsee. Kuukausimaksun lisäksi käyttäjät voivat ostaa itselleen lisäpalveluita. Yksi tällainen lisäominaisuus on Booster, jolla käyttäjä voi tehostaa oman profiilinsa näkyvyyttä nopeasti. Boosterilla oma profiili nostetaan hakulistojen kärkeen, jossa se pysyy tietyn ajanjakson verran. Boosteri antaa lisätehoa oman ihannekumppanin hakuun.

Match.com jäsenyyden voi Suomessa maksaa MasterCardilla, Visalla, American Expressillä tai Diners Club kortilla tai PayPalin kautta.

Match.com kokemuksia

Match.com on erittäin luotettava palvelu, joka pitää huolta käyttäjien yksityisyydestä. Käyttäjien Match.com kokemukset ovat suurimmaksi osaksi positiivisia, vaikka huonojakin arvosteluja toki löytyy, kuten miltä tahansa deittisivustolta.

Suurin syy Match.com -treffisivuston toimivuuteen löytyy sen hakutoiminnosta, jossa käyttäjä saa itse määritellä millaista kumppania hän hakee. Näin käyttäjä välttyy turhilta yhteydenotoilta, mikä parantaa huomattavasti ihannekumppanin löytymistä.

”Olin ollut pidempään kirjoilla jo useampaan deittipalveluun, kunnes kokeilin myös Match.comia. Sain heti alkuun runsaasti yhteydenottoja ja kolmen kuukauden jälkeen sain jo lopettaa palvelun käytön, koska ihana nainen tuli elämääni. Nyt olemme olleet yhdessä lähes puolitoistavuotta.”
– Markku

”Kiitos Match.com, että löysin oman prinssini. Olin ollut käyttäjänä ainoastaan kolme päivää, kunnes sain mielenkiintoiselta mieheltä viestin. Jatkoimme keskustelua parin kuukauden ajan, kävimme treffeillä ja nyt olemme seurustelleet 7 kuukautta. Kiitos vielä kerran!”

– Anniina

”Löysimme rakkauden tämän sivuston kautta jo vuonna 2014. Kolme vuotta myöhemmin menimme naimisiin ja nyt odotamme perheenlisäystä.”

– Matti & Tiina

 

Match

Maailman tunnetuin deittisivu

Kokeile